Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Braila, in calitate de beneficiar a finalizat proiectul „Reabilitare si modernizare anexa Camin persoane varstnice „Sf. Petru si Pavel”, strada Zambilelor nr.1A (fost nr.2), Braila”.
Proiectul a fost implementat in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 1: “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul Major de Interventie 1.1 – “Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Sub-domeniul- “Poli de dezvoltare urbana”,
Durata de implementare a proiectului a fost de 27 de luni de la semnarea contractului de finantare, respectiv 14.03.2012 – 13.06.2014.
Proiectul „Reabilitare si modernizare anexa – Camin persoane varstnice „Sf. Petru si Pavel”, strada Zambilelor nr.1A (fost nr.2), Braila” are o valoarea totala de 1.800.451 lei, cu o valoare a fondurilor nerambursabile solicitate de 1.429.635,68 lei si o contributie proprie a beneficiarului in suma de 29.444,44 lei.
Obiectivul general al proiectului a constat in imbunatatirea calitatii serviciilor sociale prin modernizarea si reabilitarea infrastructurii specifice destinate dezvoltarii serviciilor sociale generale si de specialitate pentru persoanele varstnice.
Obiectivele specifice ale proiectului a vizat imbunatatirea calitatii infrastructurii sociale prin reabilitarea si modernizarea anexei Caminului pentru persoane varstnice „Sf. Petru si Pavel” din strada Zambilelor nr. 1A (fost nr.2), a calitatii vietii persoanelor varstnice, cresterea gradului de accesibilitate la serviciile sociale si imbunatatirea conditiilor de munca ale angajatilor din cadrul Anexei Caminului pentru persoane varstnice „Sf. Petru si Pavel”.
Lucrarile de reabilitarea si modernizarea anexei Caminului pentru persoane varstnice „Sf. Petru si Pavel” din strada Zambilelor nr. 1A (fost nr.2) au constat in consolidarea si sistematizarea imobilului, termoizolarea cladirii si inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, inlocuirea in totalitate a instalatiei sanitare, a instalatiei termice si a instalatiei electrice, reabilitarea retelei de apa si canalizare.
De asemenea a fost realizata si dotarea cladirii reabilitate cu echipamente specifice de ultima generatie, dintre care putem enumera 40 paturi pentru utilizari clinice cu 3 motoare cu reglare electrica prevazute cu saltea anti-escare si pompa electrica, 5 dispozitive de transport/ridicare, 20 de fotolii rulante, 25 de scaune pentru dus cu spatar si cotiere sau sistemul de acces persoane.
Pentru cabinetul de recuperare fizica au fost achizitionate si montate 2 biciclete medicinale, 1 banda de alergare electrica, 1 aparat multifunctional si 1 Aparat pentru abdomene.
La finalizarea proiectului un numar de 40 de persoane varstnice, dependente si semidependente, beneficiaza de servicii de gazduire pe perioada nedeterminata, consiliere psihologica, asistenta medicala si ingrijire conform standardelor europene.